Alpha. Beta. Gama.

Ik lees net dat de WHO enkele maanden heeft nagedacht over de benaming van Corona varianten. Ze zijn niet gelukkig met een verwijzing naar het land van oorsprong omdat dit slecht is voor het imago.

Na lang beraad heeft de WHO ervoor gekozen om Griekse letters te gebruiken te beginnen met Alpha, Beta en Gamma. Knap denkwerk. Waarschijnlijk zit er een gestoorde geest in deze denktank – te veel benzine dampen? – die zich heeft laten inspireren door Huxley. In zijn visionaire boek ‘Brave New World‘ worden mensen ingedeeld in klassen; Alphas, Betas, Gammas en zo voort. Ik kan hier zo om lachen. Dat bedenk je niet.

De toelichting op het baanbrekende denkwerk van de WHO voorzien van vrolijke feedback vind je via nu.nl.

Hmm, het is 05:47, ik ga een uurtje aan de yoga, mijn infuus, beter dan ‘Soma’. Ik lig in een deuk, als dat maar goed komt. Wij mensen zijn toch boven alles heel-erg-grappig.

NS
En wat bedenken ze als de 24 letters van het Griekse alfabet op zijn? Wellicht kunnen ze dan cijfers gebruiken. Dat is redelijk beproefd, duurzaam en nagenoeg onbeperkt. Dat scheelt veel denkwerk waarvan ik het vermoeden heb dat dit ontbreekt bij het WHO. Deze tip is gratis. Ik wil het wel mogen vermelden op mijn zakelijke website want een beetje ondernemer heeft toch een MVO pagina op zijn website. Ik zou er voorzichtig mee omgaan. Hoe dat werkt? De werking van het Kelly complex wordt haarfijn door Bud gedemonstreerd: ‘some basic information had to be sacrificed.‘ Hilarisch. Dat verzin je niet :)

NNS
Ze kunnen binnen de gekozen methode ook overstappen op dubbele letters. Ik verheug me op Corona π π

Help me, ik ga werkelijk helemaal kapot van de lachkrampen. Ik begin wel een beetje bang te worden. Dat lachen om mezelf is niet gezond. Wel heel veilig, niemand in mijn buurt.

NNNS
Oops, nu heb ik verklapt dat ik vanochtend nieuws heb gescand. Sorry. Maar ik ben een beetje verslaafd aan die hilarische koppen. Het is beter dan Bananasplit of America’s funniest Homemovies.

Hilarisch. De site moest extreem snel de reactie functie uitzetten. Ik vraag me af welke tere zieltjes gekwetst (aldus nu) werden :)