Luca

Al maanden vertel je me dat je flyers wilt rondbrengen. Flyeren voor de kleine shopjes, de kleine geldmachientjes die ik heb opgetuigd. Je wilt de wijk in en folders in brievenbussen stoppen zodat de webshops meer om gaan zetten en jij, naar eigen inzicht, uren maken kunt.

Al weken vraag je of de bestellingen verwerken mag. Of ik het je wil leren. Eergisteren vroeg je heel duidelijk en heb ik je geleerd. Wat leer jij snel, wat denk je snel, wat ben je snel. Wow :)). Trots.

Ik leer het je. Ik vertel het je, ik laat je zien. Natuurlijk Luca.

Ik vraag je of je over bent zodat ik de boeken voor het volgende schooljaar bestellen kan. ‘Ja’ zeg je, ‘een makkie, alleen het Nederlands was niet zo goed’. Ha. Lezen jongen. Lezen.

Al zo lang je bij me bent lees ik. Je moet het gezien hebben. Overal stapels boeken, vensterbanken helemaal vol en altijd een boek open op tafel.

Een paar dagen geleden vertel je me dat je wilt lezen. We zijn samen onderweg naar het meer. Het waait. Nee, je wilt geen romans maar levensbeschouwelijk én boeken over ondernemerschap. Ik ben verwonderd en vind het geweldig. Jij die nooit op eigen initiatief een boek hebt opgeslagen, jij wil nu lezen. Naar eigen wens. Ik lach, van binnen en van buiten.

Lezen is heerlijk. Al lees je maar 1 of 2 pagina’s op een dag. De rust die het brengt, de ideeën die ervan uit ontstaan.

Gisteren. Samen duiken we de boeken in op zoek naar goede voeding. Ik laat je de geweldige verhalen van Gaarder zien, Piloot van Goed en Kwaad en ook Timothy Ferris. Je kiest voor het laatste. Dat mag. Ik vind alles goed.

Hey, Luca, wat ben je mooi, ti voglio bene. Ti amo. Je bent me lief.

NS
Op deze foto kijk je me aan, zo open, zo energiek, zo vol geluk. Mooi. Ja. Pinda flips, geweldig.