Moet je een knal?

Gisteravond heb ik gekeken naar ‘Hoge Hakken, Echte Liefde’ met Rijk de Gooyer en Monique de Ven uit 1981. Natuurlijk omdat Monique in mijn prille jeugd een behoorlijke indruk op mij heeft gemaakt maar door de ogen van een veertiger ziet het er dan toch anders uit.

Toch was ik ook nu opnieuw onder de indruk en dan met name van de scene waarin Rijk op bezoek is bij de Maharishi.

Het kost hem duizend gulden voor een uur en hij wordt boos. Rijk twijfelt over de invulling van zijn leven en ‘de Maharishi’ vertelt hem dat hij het eigenlijk wel weet. ‘Ik’ zo vervolgt de Maharishi, ‘verzin dat ik een Maharishi ben, en ik ben een Maharishi die 1000 ballen per uur kan vragen.’ Je moet je eigen leven verzinnen en het dan ook doen!’

Wat een inzicht. Ik verzin dat ik de beste intertainer ben en ik ben de beste intertainer. En als ik a.s. zondag moet tennissen dan beeld ik mij in dat ik een niveau 4 tennisser ben.

Wanneer begint jouw voorstelling?

In onderstaande video een aantal legendarische uitspraken waaronder ‘Moet je een knal’

Hieronder de enige video die ik online kon vinden waarin de Maharishi ten tonele verschijnt. Niet de video waarin het citaat ‘Ik verzin dat .. en ik ben ..’ wordt geuit maar allah, die komt nog wel een keer.