Op een gegeven moment

“Ik proefde op een gegeven moment mijn taart niet meer!”

Jensen heeft dit fragment in vrijwel elke uitzending opgenomen en op zijn manier is het heerlijk lachwekkend. Als ik de oorspronkelijke opname – net zo gestuurd maar in een andere richting – bekijk en de mensen hoor en zie dan word ik verdrietig en vraag ik me af hoe het zo ver heeft kunnen komen?

Eigenlijk kan ik het antwoord wel geven. Ik ben zelf ook een emotionele eter en kan me zo nu en dan ongelofelijk volstoppen met koekjes of croissantjes. Mijn record dateert van minder dan een jaar geleden toen ik op één dag drie verpakkingen weghapte: knapperige galetten, pennywafels en de 3e ben ik vergeten. Waarschijnlijk gangmakers; heerlijke cakejes met knapperige chocolade topping. Mijn moeder deed niet anders. Ik hoor het al mijn hele leven: “Ik ben op dieet”. Ik roep het zelf ook maar dan anders en met een grote glimlach :) die eet! Ik heb gezien en ben bewust en trek nog steeds op tijd aan de rem.

Als we niets doen aan ongeluk dan zullen we onszelf blijven volstoppen.

Het volledige fragment via Omroep Brabant:
https://www.youtube.com/watch?v=skUXz8vA9uU

De Jensen variant:
https://www.youtube.com/watch?v=TWQwbjtohMI

Mooi zinnetje: “op een gegeven moment”

Op een gegeven moment. Een moment is gegeven, tijd is gegeven. Tijd om te leven. Leef-tijd. Jensen is op vakantie en maakt nog uitzendingen volgens vakantierooster. Ik merk dat ook hij nog steeds schoonheid kan zien. Er is zo fckng veel moois, te zien en te beleven. Mijntijd.

NS
De oorspronkelijke aanhef was: ‘Ik proefde mijn taart niet meer.’ Ik gun iedereen zijn taartje. Ik ga voor ‘De Verleiding‘ – kersenvlaai met chocoladeslagroom – van de bakker uit Swalmen of een stukje ‘Bienenstich‘ waar Gio zeven jaar geleden de kaarsjes uitblaast. Ik tel er tien.

NNS
Een scene in de film Captain Fantastic heeft veel indruk gemaakt. Zojuist hoor ik het citaat: “We don’t make fun of other people. Except christians.” Als de kinderen het menu bekijken vragen ze wat cola is waarop de vader antwoordt: “Poisoned water.” Een van de meest gave opmerkingen ooit.

NNNS
Poisoned water. Ja, vergiftigd water. Vervuild water. Ik wil meer zuiverheid, puurheid.