Verzuren

Gisteren schreef iemand dat ik toch wel erg zuur was in mijn reactie op de CEO van Philips die vindt dat zijn voltallige personeel zich moet laten injecteren. Ik schrijf hem dat hij het niet beter weet dan zijn personeel en hij het recht niet heeft om personeel te ‘dwingen’ zich te laten prikken. Tot slot vertel ik hem dat ik begrijp dat Philips leeft en ademt van de verkoop van medische apparatuur. Meer zieken, meer winst voor Frans van Houten, vanaf nu Mijnheer Plank voor zijn Kop.

Is dat zuur?

Ja zeker. Ja ik ben verzuurd over dergelijke banaliteit. Ik kan niet begrijpen hoe zo iemand in de top van een onderneming terecht komt. Ik weet dat twee mensen aan de top kunnen komen, de gewetenloze narcist en de middenman, of moet ik hier schrijven middenmens?

De laatste dagen geniet ik weer meer. Ik ben nu een maand in Nederland en heb een paar weken diep gezeten. Dat is bij mij een golfbeweging. Ik zoek de diepte op om weer om hoog te kunnen veren, als ik er genoeg van heb. Ik verleg de accenten. Ga weer sporten, drink meer water, tokkel op mijn gitaartje, raak aan, wandel rustiger en luister muziek of lees iets gemakkelijks. Gisteren was ik bij Sandra. We praten veel en eten soep. Ik vertel haar over een gaaf liedje. Ze heeft een JBL en ik speel het af. We dansen even samen. Ja, we moeten dansen.

Het voordeel van surfen op het Veluwemeer is de 70 cm diepgang. Overal kun je staan tot aan je middel. Als ongetrainde surfer is dat een genot. Zodra je armen verzuren laat je je zeil uit handen vallen en stap je uit de voetbanden. Je kijkt rustig om je heen, kleurrijke zeiltjes die in het geweld voorbij schieten. Je ontspant opdat je even later weer planeren kunt. Yiha.

Ja, ik verzuur regelmatig, en kan ook heel, goed, genieten!

NS
Wow, dit is vet. Ik haal net de clip erbij. Bam jongen!

NNS
Wist je dat zure groente heel gezond is? Neem bijvoorbeeld een vorkje zuurkool (gefermenteerde kool) voor elke maaltijd. Hierdoor wordt de maag geprikkeld om spijs te verteren waardoor de maaltijd die volgt veel beter verwerkt wordt. Een goede vertering betekent een goede verwerking van voedingsstoffen in jouw lichaam en dus een goede gezondheid en immuunsysteem. Je mag ook een augurkje nemen maar zuurkool is toch wel de bom.