Warum?

Een lang verhaal, tot 2 alinea’s gereduceerd:

Hij was een jaar of 11. Op school te weerbarstig, te eigenzinnig voor de juffen in het basisonderwijs. Nee, moeilijke jongetjes daar hielden ze niet van. Dat snap ik, ik heb ook moeite met verwachtingsvolle klanten. We moesten op gesprek. Een a4’tje wordt naar voren geschoven met het voorstel hem Ritalin – dit is een ander woord voor amfetamine, meducijn volgens volwassenen – te geven. Ik draai het kladje om, schuif het terug, kijk de twee vrouwen aan de overkant van de tafel vernietigend aan en vertel ze dat ik dat vodje als niet geschreven beschouw. JA, ik wil je graag helpen om in jouw klas een werkbare situatie te krijgen. NEE, ik ga hem niet drogeren.

Wij hebben niet gekozen voor de gemakkelijkste weg en veel moeten geven. Ik kan hoofdstukken vol schrijven over de aanpassingen die wij hebben doorgevoerd. Na een moeilijk laatste jaar op de basisschool kreeg die jongen langzaam inzicht in de mens en de interacties. Dat was de laatste keer dat wij bij een docent op visite zijn geweest.
Vorige week heeft hij eindexamen gedaan. Op het moment dat ik dit schrijf draait hij een nachtdienst bij een willekeurige pakketbezorger. Rot op met je Ritalin, neem het zelf!

Soms moet je als ouder opstaan en jezelf afvragen: is dit wel de goede weg?

Ik ga inmiddels 52 jaar mee waarvan bijna 30 als ondernemer. Door de jaren heen veel ervaren en ik denk dat ik redelijk goed begrijp wat ons beweegt of doet bevriezen. Ik ben extreem voor zelfredzaamheid en dus tegen alles wat in de vorm van een pil wordt aangeboden of uitgedrukt. Bij alles wat me gebeurt probeer ik zelf te begrijpen en een oplossing te vinden. Als ik alles heb geprobeerd, als ik alles wat ik kan verzinnen heb omgegooid of aangepast, en niets lijkt te werken, pas dan vraag ik om hulp, bij de mensen om mij heen of een specialist naar eigen keuze. En ja, dat kan soms verkeerd uit werken. Ik weet.

Ik heb lang gewacht met verdieping ten aanzien van dat wat speelt. Ik vond het niet relevant, de omstandigheden waren me te duidelijk en ik ondervond geen onoverkomelijke schade. Ik investeer pas tijd als het voor mij of mijn omgeving relevant is en dat moment is enkele weken geleden aangebroken. In die tijd heb ik meer dan 50 interviews bekeken, stukken gelezen en presentaties gezien. Ik kan mijn oren en ogen niet geloven. Ik ben totaal verbaasd ten aanzien van het besluit om alle mensen op deze kloot te injecteren met nieuwe stofjes. Alle mensen met een goed werkend immuunsysteem. Aan werkelijk elke door een regeringen opgelegde maatregel kleven meer vragen dan antwoorden. Ik doe niet eens moeite om ze hier weg te schrijven. Het is door zo veel mensen verwoord. Je hoeft niet ver te zoeken als je nieuwsgierig bent.

Gisteren besteed ik tijd aan enkele interviews waarvan hieronder een voorbeeld. Het is een interessant gesprek tussen mensen met kennis t.a.v. dat-wat-speelt.

Als je het gesprek op tempo 1,25 draait duurt het maar 40 minuten, de helft van een gemiddelde Formule 1 wedstrijd, een partijtje voetbal en zelfs minder dan 10% van een doorsnee wieleretappe.

In dit gesprek hoor ik allemaal uitroeptekens, onbegrip en ongeloof ten aanzien van het injecteren van mensen die niet tot een risicogroep behoren. De alarmbellen die afgaan omdat we besluiten te starten met het injecteren van kinderen en jongeren. De totale onzinnigheid van deze missie en de onvoorspelbare gevolgen van het massale injecteren.

In het slot van dit gesprek komt naar voren dat het grootste gedeelte van de bevolking al lang verhoogd immuun is. Extrapoleer de cijfers van onze nationale bloedbank. Informeer jezelf over de inmiddels beschikbare onderbouwing waaruit blijkt dat deze verhoogde immuniteit voor het leven is. Dan snap je dat het onnodig is om gezonde mensen te injecteren.

Let op: vanochtend kwam ook het vervolg in deze reeks online.

Waarom laat jij je injecteren? Waarom? Leg het me uit. Ik ben nieuwsgierig. Je hebt daar toch zeker goed onderzoek naar gedaan. Leg het me uit. Ik wil het begrijpen. Waarom?

En daarna? Laat je ook je kinderen vaccineren?
Als je dit leest ben je vermoedelijk ergens zo rond de 50 jaar. Jouw kinderen zijn dan vermoedelijk tussen de 5 en 20 jaar oud. Kun je met goed fatsoen tegen hen vertellen als verstandig ouder: ‘Ach jongetje, doe maar, het zal wel goed zijn.’

Ik snap er niets meer van. Ik ben zo ontzettend boos omdat ik weet hoe het verder gaat.

Deze video post ik niet vanwege tekst of beeld. Enkel en alleen vanwege het Warum, zo geloofwaardig. Het nummer heeft overigens ook gewoon een heerlijke beat. Ik zet mijn luidspreker vol open. Sta op uit mijn stoel, ga in de benen, beweeg, dans. Goed voor mijn immuunsysteem :)

NS
Als je er over denkt om je te laten injecteren tegen spoenk bezoek dan je huisarts. Vraag of hij 3 mm bloed wil afnemen en een immuun test laat uitvoeren (ELISA). Ben je immuun? Dan hoef je je dus niet te laten injecteren uit angst voor dat wat speelt. Dat is niet meer dan logisch. Een injectie kan dan eigenlijk alleen nog maar tegen je – immuunsysteem – werken. Dat wil je niet. Toch?

NNS
Als er een moment is waarop ik als ouder mijn verantwoordelijkheid zal moeten nemen dan is dat nu. Niet klakkeloos volgen wat via de NOS en gelieerde instituties tot mij komt maar ook het andere geluid opzoeken en aanhoren. Nee, niet dom-weg-zetten, als idioten maar luisteren; luisteren. Elk weldenkend mens, elke wetenschapper, iedereen met een beetje nieuwsgierigheid doet dit. Dit is het moment om je te verdiepen en een afgewogen standpunt te kiezen.

NNNS
Ik lees vanochtend: ‘Op Aruba mogen mensen die gevaccineerd zijn zonder mondkapje de straat op.’ Dit is toch een doldwaze komedie? Ik ga nog maar even niet in op de noodzakelijkheid van mondkapjes in combinatie met de fysieke omvang van aerosolen. Hoe ging de vergelijking ook al weer? Ach ja, alsof je muggen wilt vangen met kippengaas.

NNNNS
Een idioot kan meer goede vragen stellen dan een normaal mens kan beantwoorden. Onze zoons vragen regelmatig waarom. Ik heb niet altijd zin in die vraag en wil het liefst dat ze eerst zelf onderzoeken. Als ze dat gedaan hebben wil ik daarna met alle plezier in gesprek :)

NNNNNS
En voor ik het vergeet. Omdat ik vandaag geen bier drink wil dat niet zeggen dat ik anti-bier ben!

NNNNNNS
Vanochtend lees ik dat ze in de VS alle kinderen willen vaccineren. Zelfs al vanaf 2 maanden,