Gezagsgetrouw

Het woord komt voorbij in een toelichting op een documentaire. Ik vraag me af of ik het woord kan laten staan, maar besluit het niet te doen, in de kop van mijn bericht.

“De documentaire is zeer geschikt om aan te bevelen aan gezagsgetrouwe familie en vrienden.”

Bron: Blckbx.tv

Ik zou ook nog enkele namen en nummers kunnen taggen in het bericht maar ook dat laat ik achterwege. Wat een zelfbeheersing, ik verbaas mezelf :)

Het is vakantietijd

Online is het rustig, mensen zijn onbereikbaar. Ik ‘werk’ aan de keukentafel. De straten leeg, weinig geluid. De Nederlander ligt aan het strand of verkent op een elektrische fiets nieuwe binnenlanden in Zuid-Europa. Het is tijd om afstand te nemen. Tijd om, liggend in een lome strandstoel, het grote plaatje te bekijken?

Ben ik gezagsgetrouw. Ik denk het wel, getuige de vele diploma’s, overwinningen en jaren als gewaardeerd werknemer. Ik herinner me ook mijn eerste protest, over arbeidsomstandigheden bij de boer en de arrogante houding van productiemanagers in de fabriek. Als het mij niet bevalt dan laat ik dat weten. Als ik denk dat het fout is dan protesteer ik op zoek naar een oplossing of alternatieve methode. Natuurlijk laat ook ik me graag leiden. Dat is namelijk gemakkelijk en scheelt energie. Zoals je weet ben ik van nature erg gemakzuchtig. Ik laat me leiden totdat ik vind dat het tijd is om mijzelf te leiden.

Ik zie de kwalificatie gezagsgetrouw niet als een veroordeling. Het is eerder een constatering, zonder waardeoordeel. Of het van waarde is, hangt af van de omstandigheden! Het is, 11:14, aanhoudend buiig, in Nederland. Goed voor het gras en de vele bloemen in onze tuin. Nee, ringen laat ik mij niet.

The Great Awakening

The Great Awakening is het derde deel van de Plandemic-serie. De eerste twee delen richtten zich vooral op de ‘coronapandemie’. Dit derde deel heeft een meer overkoepelende benadering en kijkt naar de communistische infiltratie van naties tijdens de 20ste en 21e eeuw, waarbij de ‘pandemie’ en de woke agenda worden gebruikt als de laatste grote stap om hun totalitaire wereldregime te realiseren.

De documentaire behandelt verschillende onderwerpen, zoals The Great Reset, Black Lives Matter, de ‘coronapandemie’, de Marxistische en totalitaire woke ideologie, het World Economic Forum en ESG-scores (Environmental, Social en Governance), die velen zien als een sociaal kredietsysteem voor bedrijven.

Deze professioneel geproduceerde en goed onderbouwde documentaire houdt de aandacht van begin tot einde vast. De film is zeer geschikt om aan te bevelen aan je gezagsgetrouwe familie en vrienden en is is het Nederlands ondertiteld.

Voor ik het vergeet. Hier een link naar de documentaire.

Foto uit de oude doos … nachtdienstje bij Satino. Toiletrollen, handdoekjes en poetsdoeken.

Ik heb er een heerlijke tijd gehad en veel gelachen met de vaste krachten. De oprichter, in die tijd al hoog bejaard, liep nog wekelijks door de fabriek. Als er in het productieproces iets fout ging en een rolletje de boel blokkeerde dan floot hij niet maar greep hij in. Die man verdiende en kreeg respect en waardering. Een voorbeeld.
Die andere gast, hoofd inkoop, was te arrogant om goededag te knikken als hij vanuit kantoor de fabriek in liep. Toen ik hem vertelde dat ook een fabrieksarbeider persoonlijke aandacht of een ‘goedendag met oogcontact’ zou waarderen kon ik later die dag vertrekken, om nooit meer te worden ingepland :) Ik begrijp het wel.

NS
Collectivism. Ik moet denken aan het beroemde credo van de BORG: “Resistance is Futile, You Will be Assimilated”

NNS
Ik ben dan eindelijk toch begonnen aan Homo Deus. Giovanni heeft het mij gegeven. Tijdens mijn tocht door Zuid-Europa in 2020 had ik op zijn advies het boek Sapiens gelezen. Ik bedankte Giovanni toen met een “en bedankt Gi” waarop hij antwoordde dat ik dan zeker niet het vervolg moest lezen als ik me al slecht voelde over Sapiens. Harari was tijdens de plandemie veel in beeld; aangehaald en opgetrommeld door elke boef, dit is de weg, een blik vooruit. Niet mijn weg.