Wiggle Wiggle

Ik ben inmiddels weer enkele maanden nieuwsvrij. Petra praat me af en toe bij en ik ben blij dat het meeste langs me afglijdt. Vandaag hoor ik dat Bieber een zeldzame, door het Herpes virus veroorzaakte, gezichtsverlamming heeft. Dat laatste woord zul je in de MSM niet zo 1.2.3. horen; stel je voor dat de alarmbellen afgaan.

As all misinformation spreaders know, the MedDRA search term to use for RHS is the more cool-sounding ‘Herpes zoster oticus’.

Bron: Steve Kirsch

Don’t stop movin’, baby
Ooh, that booty’s drive me crazy
Wiggle wiggle, wiggle wiggle

Mijn favoriete acteur – niet! verder vertellen – Sylvester – Aaaaadriiiiaaaaannnnnn – Stalone (Sly voor intimi) liep het ooit op en heeft er zijn signatuur van gemaakt. Bieber zal dat ook wel lukken.

Kijk en luister

De afgelopen weken heb ik twee schokkende reeksen van ervaringen gehad. In eerste instantie door mijn hernieuwde confrontatie met extreem overgewichtige Nederlandse mensen tijdens mijn bezoekje aan de sauna. Daarnaast door de grote aantallen hart- en herseninfarcten met slechte afloop die via verhalen van vrienden en bekenden tot mij komen. Ik houd mijn mond, kijk en luister, aandachtig, om te zien of ik iets anders bemerk dan enkel verbazing over de dood.

In de sauna was het een grote circusparade. Homo Sapiens is veruit het meest hilarische dier. Met een grote glimlach en vol verbazing kijk ik om me heen, vanuit een heerlijk warme sauna, tijdens mijn wandelingen door de tuin, in het restaurant of dobberend in het warme water, waar de fantastische mens ooit is ontstaan: de Veluwse Bron.

Ontlichaming

Ik lees ‘Het Bestand’ van Grunberg, waarin hij schrijft over ontlichaming. Een feest van herkenning, in mijn perceptie, hoewel ik er niet achter sta. Ik vind het lichaam het ideale communicatiemiddel en een bron van genot. Hoe mensen ermee omgaan spreekt boekdelen.

Ik denk dat het afschuiven van verantwoordelijkheid – zoals de staat ons heeft opgevoed – de oorzaak van deze lichamelijke vervreemding is.

Wat is het alternatief? Als de mens, zoals Grunberg mij voorschrijft, puur intellect zou worden dan kan hij het alleen nog doen met woorden. Zijn woorden niet de manier om gedachten te verhullen?

NS
Als ik de woorden van de staat moet geloven dan heeft deze het goed met me voor maar in de besluitvorming zie ik overheersend dommigheid waarbij de burger verantwoordelijkheid wordt ontzegd en in zijn beweging beperkt. De staat moet toch wel erg cynisch zijn of hebben de leiders een ander doel voor ogen? Zorgwekkend.

NNS
We leven ongezond en ik ben sceptisch over de toekomst maar het maakt niet uit. Ik ben gezegend met een gezond verstand en lichaam en vind altijd wel een manier. Dit geldt ook voor de meeste mensen om mij heen. Bovendien woon ik in een financieel extreem welvarende omgeving. Meer zorgen maak ik me over ‘Jan met de pet’ en zijn gezin. Maar wat is daarin mijn rol? Ik kom niet verder dan mij te uiten.

NNNS
Het leven zit vol. Aandacht voor ons lichaam is als een achtergesteld kindje; het laatste waar we tijd aan besteden. In vergelijking met ooit, beweeg ook ik veel te weinig. Altijd heb ik wel een excuus. Zoals ook vanochtend, in plaats van te gaan wandelen, wil ik nog even een paar woorden aanpassen. En nu zit ik alweer een hele tijd te schrijven.
Peet besluit dan toch maar de croissantjes in de oven te doen en die cappuccino te maken. Lekker, ja! Niets menselijks is mij vreemd. Gelukkig kan ik nog steeds over dat bankje het voetenbadje in stappen waar de overgewichtige al waggelend passeert, op weg naar de infraroodcabine, óf, het restaurant.

NNNNS
Sorry, te veel Grunberg is niet gezond maar .. Het Bestand is echt wel lachen.

NNNNNS
Niets van wat ik denk, zeg of schrijf moet je serieus nemen. Als ik dan toch een tip mag geven: behandel jezelf goed. Je hebt een kwetsbaar lichaam. Ga er bedachtzaam mee om en laat het zeker niet door een ander de vernieling in helpen. Pantha Rhei.